2020 için en avantajlı araba sigortası indirimi hangisi? Görseli

2020 için en avantajlı araba sigortası indirimi hangisi?

Müşteriler kendilerine avantaj sağlayan, tasarruf etmelerini sağlayan tüm indirimlerden faydalanmalıdır. Genelde sigorta şirketlerinin birden fazla indirim sağlar. Bu yüzden sürücünün bu kapmanyalardan kendisi için en avantajlı olanı tercih etmesi gerekmektedir. Bu kampanyalar nedir diye bakacak olursa:


Paket indirimi: Araç ve ev sigortası en pahalı sigortalardan olduğundan, ikisinide aynı şirketle yapmak müşteriye çok kar ettirebilecek bir indirim sağlayabilir. Birden çok aracı kapsayan planlar da önemli tasarruflar sağlayabilir. İndirimlerin değeri, sigorta şirketine, birleştirilmiş poliçelerin sayısına ve sigortalı eşyaların değerine bağlı olarak değişir. 


İyi sürücü indirimi: Temiz bir sürüş kaydı tutulması indirimli poliçe ile ödüllendirilebilir. Bazı sigorta şirketleri bu indirimi üç yıllık güvenli sürüşten sonra sunarken, bazıları bu konuda 5 yıllık zorunluluk gerektirecek. 


Düşük kilometre indirimi: Bir kullanıcı ne kadar az araba kullanıyorsa, kaza yapma şansı o kadar düşük olur. Emekli olan kişiler, evden çalışan veya iş yerine kısa bir yolla gidip gelenlerin bu indirimi araştırmalarında fayda var. 


İyi kredi puanı indirimi: Kredi puanına bağlı olarak, bir sürücü sigorta primleri için daha az veya daha fazla ödeme yapabilir. Sigorta şirketleri tarafından yapılan çalışmalar, kötü kredi puanlarına sahip sürücülerin bir talepte bulunmak veya ödemeleri aksatmak için daha yüksek şansa sahip olduğunu göstermektedir.


Araç sahiplerinin bu tür kampanyalara katılmadan önce aktif olan tüm kampanyaları öğrenip, birden fazla kampanyaya katılıp katılamayacaklarını sormaları gerekir. Bu gibi durumlarda en avantajlı indirimden yararlanabilmek için tüm indirim türlerinden haberdar olup kıyaslama yapabilmek kullanıcı açısından oldukça önemli.