2020 için ucuz araç sigorta stratejileri Görseli

2020 için ucuz araç sigorta stratejileri

ABD’de neredeyse tüm eyaletlerde araç kullanmak için araç sigortası zorunludur. Ayrıca, son yıllarda araç sigortalarının fiyatları büyük oranda arttı ve birçok sürücü bunu karşılamakta artık zorlanıyor. Araç sigortası yaparak hırsızlık ve hasar durumlarında büyük kayıp yapmaktan kurtulabilirsiniz. Araç sigortasının fiyatını düşürmek için ise poliçe sahipleri aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirler:


  1. Düşük kilometre performansı için hak kazanın. Araçla belli bir miktardan daha az mil süren poliçe sahipleri, düşük kilometreli indirime hak kazanabilirler. Bu sayede sigorta fiyatında tasarrufa gidebilirler. Çünkü çoğu araba sigortası şirketi, %20'ye varan düşük kilometre indirimleri sunar. Sigortacıya hak kazanabileceğiniz eşik değeri hakkında soru sormak araç sürücüsü için önemli bir konu.

  2. Aynı sigorta şirketinden birden fazla poliçe satın alın. Bazı durumlarda, paketlenmiş bir poliçe sigorta maliyetlerinin %20'sinden tasarruf edebilir.

  3. Ekstra güvenlik ve hırsızlık önleme cihazları takarak güvenlik derecesini artırın. Araba sigortası şirketleri, araçlarını daha güvenli hale getirmek isteyen araç sahiplerine önemli indirimler sağlayabilir. Araçlarını daha güvenli hale getirmek için, poliçe sahipleri onaylı arka görüş kameraları, GPS izleme sistemleri, hava yastıkları, kör nokta dedektörleri veya çeşitli hırsızlık önleme cihazları kurabilirler.

  4. Temiz bir sürüş kaydı tutun. Çoğu sigorta şirketi, herhangi bir trafik cezası almayan sürücülere iyi bir sürücü indirimi sunar. Birçok sigorta şirketi bu indirimi üç yıllık temiz sürüşten sonra sunuyor.

  5. Poliçenin tamamı için ön ödeme yapın. Tam kapsama için önceden ödeme yapmayı seçen sürücüler, sigorta fiyatından %10'a kadar tasarruf sağlayabilir.