Yıldız Teknopark sigorta girişimcilerini ağırladı Görseli

Yıldız Teknopark sigorta girişimcilerini ağırladı

InsurTech Hub girişimcileri ile YTÜ Yıldız Teknopark ve Türk Reasürans arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla InsurTech Roundtable toplantısı düzenlendi.


InsurTech Hub girişimcileri ile YTÜ Yıldız Teknopark ve Türk Reasürans arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek üzere 19 Ağustos’ta YTÜ Yıldız Teknopark Davutpaşa kampüsünde InsurTech Roundtable toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, tüm sigorta teknolojileri geliştiren start-up’ları ağırladıklarını belirterek “InsurTech, sigorta teknolojileri ile Türkiye’deki yerleşik girişimlerin, uluslararası ölçekte ihracat yapabilme potansiyellerini artırmalarını sağlıyoruz” dedi.


İnci, kamu sektörünün önde gelen şirketleri ve kurumlarını, InsurTech start-up’larında ağırladıklarını dile getirerek “İlk katkımız, girişimcilerimize fiziksel yerleşim alanı hazırlamak oldu. Bütün sigorta girişimcilerimize teknoparkın vergi muafiyetlerinden de yararlanabilecekleri şekilde fiziksel bir mekân, altyapı sağlıyoruz. Destek olacağımız uluslararası ve ulusal programlarımız da var. Bu toplantılarla tedarikçilerle ürün satıcılarını bir araya getiriyoruz.” şeklinde konuştu.


Sigortanın olduğu her yerde bir inovasyon sunuluyor

Sigorta sektörünün daha dijital bir hale gelmesini sağlayan internet sitesi veya mobil uygulamalardan sigorta hizmetlerine erişilebilirlik gibi teknolojik yeniliklerin Türkiye’nin InsurTech alanındaki ilk adımları olduğunu söyleyen İnci, “Günümüzde ise yapay zekâdan metaverse’e birçok teknolojinin sigorta sektöründe dijital dönüşümü desteklemesini sağlıyoruz. Insurtech Hub olarak, sigorta şirketleri, acenteler, brokerler, bankalar, üniversiteler, start-uplar, teknoloji şirketleri, yatırımcılar gibi sigorta sektörünün önemli paydaşlarının dahil olduğu bir ekosistemde, kısaca sigortanın olduğu her yerde bir inovasyon, bir teknoloji sunuluyor.” ifadelerini kullandı.


Dünyanın en büyük sigorta fuarında biz de olacağız

İnci, bu yıl Eylül ayında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek olan ‘İnsurtech Connect’ isimli dünyanın en büyük sigorta fuarına katılacaklarını aktararak “Bizim ayrı standımız olacak. Bu vesileyle yerel girişimlerimizi oraya taşıyacağız. Böylece uluslararasılaşmaya destek olacağız. İhracat kapasitesini artıracağız. Onlara ciddi yatırım desteği de sunacağımız ayrı programlarımız olacak.” diye konuştu.


Teknolojiye değer katan profesyoneller için güçlü bir ağ

InsurTech Hub’ın 2019’da YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde kurulduğunu belirten InsurTech Hub program lideri Ebru Sakine Şevli ise “InsurTech Hub, Türkiye’de sigorta teknolojilerini geliştirmek, girişimleri desteklemek, keşfetmek, büyütmek ve globalleştirmek üzerine kuruldu. Kendini sigorta ve teknoloji ekosistemi için değer yaratmaya adamış profesyonelleri bir araya getiren güçlü bir ağ ve teknolojiyi üretenlerle teknolojiye ihtiyaç arasındaki köprüyü insurtech sağlıyor. Yani kısacası sigorta sektöründeki operasyonları minimize eden, maliyetleri düşünen, yeni teknolojilerle daha hızlı bir şekilde çözüm odaklı olan, hasarlar daha olmadan hasar önleyici teknolojileri ortaya çıkaran yeni bir jargon. Mentor ve uzman ağı, 15’ten fazla kurumsal üye, deneyimli girişimci, üst düzey yöneticiler, yatırımcılar ve akademisyenlerden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.


Bilinen sigortacılık çok değişecek

Insurtechlerin gelişmesini sağlayabilecek en önemli kişilerin sigorta sektörü paydaşları ve çalışanları olduğunu söyleyen Şevli, “Sektörün eksiklerini birinci elden deneyimleyerek çözüm önerileri getirebilir ya da bu çözüme fikir olabilirler. Yapay zekâ, blok zinciri, drone gibi teknolojilerin kullanımı geliştikçe bilinen bilinen sigortacılığın da çok değişeceğini düşünüyorum.” dedi.


Farklı platformların verileri paylaşıldı

Programda araçlar için ihtiyaç olan tüm hizmetlerin tek bir yerden temin edilebilmesini sağlayan yeni nesil bir otomotiv uygulaması olan “OtoBende”, kurumların ilk kişisel veri girişini KVKK ve GDPR alanındaki hukuksal kriterlere göre düzenleyen platform olan “GovernID” ve uygulamaları kolay ve hızlı bir şekilde geliştirmek için düşük kodlu bir platform olan “Appinton” verileri de paylaşıldı.