2022 Türkiye Insurtech Ödülleri Nedir?

Sigorta sektöründe dijital dönüşümü hedefleyen 2022 Türkiye Insurtech Ödülleri, Türkiye’deki ilk ve tek Insurtech ödül organizasyonudur. Insurtech Hub olarak Insurtech Ödülleri etkinliğinde katılımcılara geri bildirimleri, ipuçlarını ve işlerine özel iyileştirmeler yapma fırsatlarını kapsayan değerlendirme sağlayarak adayları daha iyi noktalara taşımak hedeflenir.

Sigorta sektöründe dijital dönüşüm farkındalığını arttırmak adına geliştirilen ve Jüri Heyeti tarafından değerlendirilip dereceye giren projeler / ürünler ödüllendirilir. Insurtech Ödüllerine, InsurTech çözümlerini benimseyen sigorta sektöründeki tüm sigorta şirketleri, acenteler, brokerlar, bankalar, eksperler, servisler, hastaneler ve birçok startup katılım sağlayabiliyor. Özellikle Insurtech Hub üyelerine ve start-uplara ücretsiz başvuru imkanı sağlayan Insurtech Ödülleri 2022; Antalya'da gerçekleşecek olan Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi'nde yer alacak olan Insurtech Konferansları 2022'de duyurulacaktır.

image_not_found

Ödül ve Şartlar

Seçim kriterlerine uygun olan ve başvurusunu zamanında tamamlayan aday projeler; sigorta sektörünün deneyimli ve önde gelen isimlerinden oluşan Jüri Heyeti tarafından değerlendirmeye alınır. Her bir proje için en az 5 jüri üyesi tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen finalistler arasından her kategoriden ilk 3 proje belirleniyor. Belirlenen finalistlerin incelenmesi sonucunda ödüller sahiplerini buluyor. Ödül değerlendirme konuları arasında Blockchain, Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi birçok teknoloji bulunmasının yanında en Insurtech Banka, Insurtech Broker, Insurtech Sigorta Şirketi gibi alanlarda da değerlendirme yapılıyor.

spahe_not_found
spahe_not_found
spahe_not_found

Hangi Kategorilerde Başvuru Yapılabilir?

En Insurtech Acente
En Insurtech Broker
En Insurtech Banka
En Insurtech Eksper
En Insurtech Elementer Sigorta Şirketi
En Insurtech Hayat ve
Emeklilik Şirketi
En İyi Insurtech
En Insurtech İnovatif
Ürün ve Proje
En Insurtech Scale Up
En Insurtech Start Up
En Insurtech Sigorta
Web Sitesi ve Mobil
Müşteri Uygulamaları
En Insurtech
Şirket Ana Yazılımı
En Insurtech Acente,
Banka ve Broker Yazılımı
image_not_found

Başvuru Nasıl Yapılır?

İlgili adaylar, Insurtech.org websitesinden ulaşabileceği “Insurtech Ödülleri Başvuru Formu” kısmından başvuru yapabilir.

Başvuru Dönemi, 18 Şubat'a kadar uzatıldı. Tüm kategorilerde ücretler standart olup her kategori için 700 TL + KDV'dir.

TR27 0003 2000 0000 0066 6549 25
TEB MERTER ŞUBESİ
Şube Kodu- Hesap Numarası: 32- 66654925
INSURTECH TEKNOLOJİ VE DANIŞMANLIK A.Ş

Değerli adaylarımız, yukarıdaki IBAN bilgilerine başvuru ücretini yatırmanız durumunda başvurunuz değerlendirmeye alınacaktır. Ödeme açıklaması olarak dekonta firma isminin ve başvuru yapılan kategori / kategorilerin adının yazılması ve dekontun info@insurtech.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

*Insurtech Hub üyesi şirketler ve start-uplar için başvuru ücretsizdir.

Sonuçların açıklanması; 03 – 05 Mart 2022 Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi dahilinde düzenlenecek olan 2022 Insurtech Konferanslarında sonuçlar duyurulacaktır.

Başvuru Şartları

  • Aday projenin değerlendirmeye alınabilmesi için, kategoriler sayfasında belirtilen mevcut kategorilerden birine içerik bakımından uygun olması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi, başvuru esnasında girmiş olduğu tüm bilgilerin (proje sahibi, şirket bilgileri, tanıtım yazısı, içeriği, fatura bilgileri vs.) doğruluğunu kabul eder.
  • Kullanıcı adı ve şifre girişi ile ziyaret edilebilen projeler, jüri için değerlendirme süresince kullanacakları özel bir kullanıcı adı ve şifre sağlamaları durumunda değerlendirilecektir. Belli bir ücret karşılığında ziyaret edilebilen projeler ise, jürinin değerlendirme yapabilmesi için ücretsiz deneme süresi önermeleri durumunda organizasyona katılabilecektir.
  • Adaylık başvurusu yapılan projenin, başvuru tarihinden itibaren final değerlendirmelerinin sonuna kadar ulaşılabilir durumda olması gerekmektedir.
  • Tüm başvurular, online ortamda alınmaktadır. Başvurularda projeye tüm erişim bilgilerinin doğru ve eksiksiz şekilde girilmelidir. Projenin farklı dillerde seçenekleri varsa, mutlaka Türkçe içerikli sayfaların bulunması gerekmektedir. Aynı şekilde mobil uygulamalar için de projenin adının ve indirme linkinin doğru ve eksiksiz biçimde girilmesi gerekmektedir.
  • Insurtech Hub web sitesinde ilan edilen başvuru ücretleri geçerli olup, başvuru ücreti ödenen projelerin başvuruları kabul edilerek, değerlendirmeye alınırlar. Başvurusu tamamlanmış projeler için başvuru sahibine ücret iadesi yapılmaz.
  • *Herhangi bir kategoride yeterli başvuruya ulaşılamadığı takdirde InsurTech Hub ilgili kategoriyi kapatma hakkına sahiptir.

Finalistlerin Değerlendirme Süreci & Kriterleri

2022 Türkiye Insurtech Ödülleri için etkinlik takviminde belirtilen başvuru süreci tamamlandıktan sonra, Insurtech Hub web sitesinde, jüri üyelerinin katılımıyla değerlendirme süreci başlar. Başvurusu tamamlanmış olan tüm projeler, kategori bazında rastgele biçimde jüri üyelerine dağıtılır. Her bir proje için en az 5 jüri üyesi tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda her kategoride en yüksek oyu alan 5 proje finalist olacak ve ilk 3’ü ödül almaya hak kazanır. Kategoriden bağımsız en yüksek puanı alan şirket “Yılın En Insurtech Ödülünü" kazanmaya hak kazanır.
“Kategori Birincisi” olarak belirlenen projelere düzenlenecek olan ödül töreninde sahnede ödül takdimi yapılır.

Kullanıcı Deneyimi

Bir projenin, ürünün veya teknolojinin içerik ve süreç açısından ne açıdan başarılı olduğu değerlendirilir. Kullanıcıların deneyimlerini iyileştirmek sigorta şirketi müşterilerinin birincil talepleridir.

Süreç İyileştirme

Projenin, ürünün veya teknolojinin sigorta süreçlerinin bütününde hangi süreçlerini ne düzeyde iyileştirdiği ve iyileştirilen sürecin sağladığı kazanımlar başarıyı artırıcı önemli bir unsurdur.

Özgünlük

Sunulan projenin, ürünün veya teknolojinin özgün ve daha önceki deneyimlerden farklılaşmasını sağlayacak şekilde oluşturulmuş olması özgün bir proje ve pazarda tutunma açısından gerekliliktir.

Uyumluluk

Hazırlanmış ve sunuma hazır bir projenin, ürünün veya teknolojinin sigorta süreçlerinin diğer tüm noktalarında uygulanabilir ve uyarlanabilir olması bir avantajdır.

Teknik Altyapı

Projenin, ürünün veya teknolojinin tüm yapısını ve kapsamını içeren teknik ve yazılımsal altyapı, sürecin sorunsuz ve doğru biçimde işlemesi için gereken en önemli kriterdir.

İçerik

İyi oluşturulmuş içerikler ile düzenlenmiş projeler, ürünler, teknolojiler veya uygulamalar kullanıcıların anlaması, verim alması ve daha sık kullanımı gibi avantajlar sağlamaktadır.

JÜRİLER

Fatih Acer

Insurtech Hub İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Selim Yazıcı

FinTech İstanbul Kurucu Ortağı ve İstanbul Üniversitesi Profesörü

Sinem Cantürk

KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı

Selcen Gür

Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği Başkanı

Orhan Tanışman

Yıldız Teknopark Genel Müdürü

Zeynep Stefan

Insha Ventures Risk Yönetimi, Uyum ve Sürdürülebilirlik Direktörü

İlker Arabacı

Eureko Sigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijital Kanallar Genel Müdür Yardımcısı

Özgür Obalı

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri

Cüneyt Kırlar

Deloitte Türkiye Risk Danışmanlığı Lideri

Ali Tuğrul Uzun

KPMG Türkiye Sigortacılık Sektör Lideri

Mahir Çipil

Bupa Acıbadem Sigorta CCO & İcra Kurulu Üyesi

Mehmet Abacı

Anadolu Sigorta CIO

Mevlüt Söylemez

TOBB Sigortacılık Müdürü

Ahmet Nedim Erdem

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı

Levent Korkut

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı
-->