Sigorta Sektöründe Blokzinciri Teknolojisi Görseli

Sigorta Sektöründe Blokzinciri Teknolojisi

Sigorta sektörü, veri koruma endişeleri nedeniyle bankalardan sonra blok zinciri teknolojisini en erken benimseyenlerden biriydi. Sonuç olarak, sigorta şirketleri, poliçeler, işlemler ve talepler hakkındaki bilgileri neredeyse aşılmaz olan güvenli bir biçimde depolamak için blok zinciri kullanabilir. Endüstrinin blok zincirini erken benimsemesi, onu teknolojiyi ilerletmek için en iyi endüstrilerden biri haline getiriyor. Sigorta şirketleri, blok zincirinde veri depolayarak, talepleri işleme veya kayıtları güncelleme gibi görevleri tamamlarken insan hatasını azaltabilir. Örneğin, birisi bir sigorta poliçesinde isim değiştirmeyi unutabilir. Orijinal politikayı bulmaya çalışırken, yanlışlıkla başka birinin bilgileriyle işleyebilir ve hatta bir anlaşmazlık yaratabilirler. Bu insan hatası, taleplerin ödenmesini çok zorlaştırır çünkü talepler genellikle makine yerine manuel olarak işlenir.

 

Blockchain, işlemin her tarafını değiştirilemeyen veya değiştirilemeyen değişmez bir kayıtta saklayarak bu sorunu çözer. Bu blok zinciri teknolojisi, aynı zamanda, büyük sunucular gibi merkezi bir otoriteye dayanan sistemlerden daha güvenlidir, çünkü bilgisayar korsanlarının bu kayıtlara erişmek için dünyadaki tüm bilgisayarları aynı anda hacklemesi gerekir. Sigorta endüstrisi için blok zincirinin faydaları çoktur. En önemlilerinden biri, blok zincirinde saklanan sözleşmelerin değişmez doğası nedeniyle, herhangi bir üçüncü kişinin aracılık yapmasına gerek olmamasıdır. Akıllı sözleşmelerle otomasyon için de birçok fırsat var. Örneğin, akıllı sözleşme teknolojisi, tüm talep sürecini otomatikleştirebilir. Sigorta endüstrisinde blockchain için birçok farklı kullanım durumu vardır.

 

Örneğin, mülk ve kaza sigortasını verilerle bir araya getiren blok zinciri tabanlı politikalar, sigortacılar için sürekli olarak daha kolay erişilebilir olan temel müşteri bilgilerini oluştururken prim ödeyenleri dolandırıcılığa karşı koruyabilir. Blockchain ayrıca tekliflerini akıllı sözleşmelerle entegre edebilen reasürörler için yeni fırsatlar yaratıyor. Küresel sigorta endüstrisi büyük bir bozulma yaşıyor ve blockchain gelecekteki sigorta modernizasyonunda hayati bir rol oynuyor. Elbette, insanlar kendilerini riske karşı korumak istedikleri sürece sigortanın toplumda her zaman bir yeri olacaktır, ancak yerleşik kurallara ve otomasyona sahip çok daha akıllı poliçelere sahip olmak, poliçe yönetimini daha verimli hale getirirken müşteri deneyimini iyileştirebilir. Akıllı sözleşmeler yolun bir parçası, ancak çözülmesi gereken başka sorunlar da var.